تبلیغات
خاطرات خوش نویس - کلم پلو شیرازی
 
خاطرات خوش نویس
گر طبیبانه بیایی بر سر بالینم به دو عالم ندهم لذت بیماری را
درباره وبلاگ


متولد 28 تیر هستم جایی که من توش زندگی می کنم یکی از زیباترین شهرهای دنیاست شهری که ما شیرازی ها بهش افتخار میکنیم . من لهجه ی شیرازی ندارم .
. تا حالا توی هیچ مسابقه ای برنده نشدم چون مسابقه نداده ام ! به موسیقی خیلی علاقه دارم همه جور موزیک گوش میدم بجز رپ .
هدف از ساختن این وبلاگ این است که وقتی گوشی برای شنیدن پیدا نمیکنم مینویسم تا کسی آنها را بخواند راهنمایی های شما برایم مفید خواهد بود حتی وقتی هم که مشکلی ندارم از خوشحالی هام می نویسم تا شاید کسانی باشند که در این خوشحالی سهیم شوند .
دوست دارم وقتی مطالب رو میخونید نظر یا دیدگاه خودتون رو برام بنویسید خواندن دیدگاه ها خوشایند است هم برای صاحب وبلاگ و هم برای دیگرانی که دیدگاه ها را می خوانند . خلاصه بدون نظر گذاری اینجا رو ترک نکنید .
اگر از وبلاگم خوشتون اومد و خودتون هم وب دارید با نام خاطرات خوش نویس لینکش کنید.

مدیر وبلاگ : mahsa
نویسندگان
پیوندهای روزانه
صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

یکی از غذاهای سنتی شهر شیراز کلم پلو است . نکته ی بسیار مهم برای تهیه ی این غذای خوشمزه این است که فقط باید با کلم قمری تهیه شود که عکس این کلم را در زیر می بینید . 


اگر کلم پلو با کلم برگ یا کلم سالاد و یا هر کلمی غیر از آنچه در شکل می بینید درست شود در اینصورت دیگر نام این غذا را نمیتوان کلم پلو شیرازی گذاشت بلکه یک غذای من در آوردی است که طعم و مزه ی آن میلیون ها فرسنگ با کلم پلو شیرازی تفاوت دارد .

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی ( برای 6 نفر )

برنج دانه بلند معطر 2 لیوان

کلم قمری 2 کیلو گرم

سبزی کلم پلو یک کیلو ( ریحان –  ترخان - تره – شوید  - جعفری از هر کدام 200 گرم )

گوشت گوسفند و گوساله چرخ شده 400 گرم

آرد نخود چی 3 قاشق غذا خوری

پیاز رنده شده 2 قاشق غذاخوری ( آب پیاز را نگیرید )

نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم

آب لیمو ترش تقریبا نصف استکان

روغن مایع برای ته دیگ 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه : مرحله 1 ( کوفته ) در شیراز به این کوفته ها کوفته قلقلی میگویند . گوشت چرخ کرده ، پیاز رنده شده ، یک قاشق چایخوری زردچوبه ، کمی فلفل و نمک و آرد نخودچی را در یک ظرف ریخته خوب ورز میدهیم . از این مخلوط تکه هایی کوچک به اندازه ی یک فندق را برمیداریم و در دست ، گرد میکنیم تا تعداد زیادی کوفته ی ریز داشته باشیم . آنها را با روغن سرخ میکنیم تا طلایی یا قهوه ای شوند .

مرحله ی 2 ( کلم ) کلم ها را که گفتیم حتما باید کلم قمری باشد پوست میگیریم ولی برگها را دور نریزید برگ ها را باید پس از شستن ، ریز خرد کنید و به سبزی اضفه کنید . کلم ها را پس از پوست کندن بصورت خلالی خرد کنید و سپس بشویید و تفت دهید . در انتهای سرخ شدن آب لیمو ترش را اضافه کنید در تابه را بگذارید تا کلم ها کمی در آبلیمو پخته شوند . ( حدود 5 دقیقه )

مرحله 3 ( سبزی ) سبزی ها را پاک کنید بشویید ، برگ و ساقه کلم های قمری را به همراه سبزی خرد کنید .

مرحله 4 ( برنج ) مقداری آب را در یک دیگ ریخته و جوش می آوریم حدود یک تا دو قاشق غذاخوری نمک را به آب در حال جوش اضافه می کنیم وقتی حل شد نصف قاشق چایخوری زردچوبه را به آب اضافه میکنیم تا رنگ آب کمی نارنجی شود حالا برنج را که از چند ساعت قبل خیس کرده ایم در این آب میجوشانیم به مدت 2 تا 3 دقیقه بیشتر نباید بجوشد . سپس برنج را آب کشی میکنیم در این حالت رنگ برنج به خاطر زردچوبه زرد است . سبزی ها و برگ کلم را که پاک کرده ، شسته و ریز خرد کرده ایم ، در آبکش به برنج اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم . کلم های سرخ شده و مزه دار با آبلیمو را نیز با برنج مخلوط کنید .

مرحله 5 : یک دیگ تقریبا بزرگ را روی شعله ی گاز ، داغ کنید و روغن را در دیگ بریزید تا کمی داغ شود میتوان برای ته دیگ از نان لواش استفاده کرد . برنج را که با سبزی و کلم مخلوط شده در دیگ میریزیم ، در برنج یک حفره ایجاد میکنیم و کوفته های سرخ شده را در این حفره میریزیم . روی سر دیگ یک دمکش قرار می دهیم و میگذاریم تا دم بکشد . حدود یک ساعت .

      

هر گونه نقل و کپی با ذکر منبع باشد 





نوع مطلب : شیرازی نوشت، 
برچسب ها : آشپزی،
لینک های مرتبط :

       نظرات
شنبه 16 دی 1391
mahsa
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.